Forumplein

Echtscheidingsadvocaat

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Echtscheidingsadvocaat

Hebben jij en je partner besloten dat jullie niet langer getrouwd willen zijn? Dan hebben jullie een echtscheidingsadvocaat nodig om de zaken die hierbij komen kijken goed af te handelen. Er is namelijk nogal wat dat geregeld moet worden, denk aan afspraken omtrent:

  • het verdelen van jullie bezittingen, maar ook jullie schulden
  • het opstellen van een ouderschapsplan en een bezoekregeling
  • de alimentatie, of dit nu een partner- of een kinderalimentatie is
  • de verdeling van opgespaard pensioen

Het is van groot belang dat dit meteen goed geregeld wordt, zodat jullie geen losse eindjes houden. Met hulp van een goede echtscheidingsadvocaat kan dit ook, dan kan alles goed op papier gezet worden, zodat jullie altijd een officieel document hebben om op terug te vallen, mochten er in de toekomst toch nog onduidelijkheden of onenigheden over ontstaan. Het valt niet altijd mee om dit goed vast te leggen, in een periode waarin je te maken hebt met boosheid en verdriet. En daarom is het ook van belang dat je er altijd een derde persoon bij betrekt, iemand die kennis van zaken heeft, een echtscheidingsadvocaat.

Eén echtscheidingsadvocaat of twee?

Op het moment dat jullie uit elkaar gaan, dan is het natuurlijk de vraag hoe je dit aan gaat pakken. Kunnen jullie nog uitstekend samen door één deur, is er geen sprake van knallende ruzies en kunnen jullie nog in goed overleg zaken afspreken? Dan kan het voldoende zijn om één echtscheidingsadvocaat in te schakelen. Samen met deze persoon stellen jullie dan de regelingen op waar jullie allebei achter staan. Omdat het om officiële documenten gaat, is het onvoldoende als jullie dit samen doen, er moet een jurist bij betrokken zijn om het juridisch correct vast te leggen. Is er teveel gebeurd, heerst er teveel boosheid tussen jullie tweeën? Dan is één echtscheidingsadvocaat niet langer voldoende, omdat het in een dergelijke situatie vaak onmogelijk is om samen tot goede oplossingen te komen. Het is dan noodzakelijk om een tweede jurist erbij in te schakelen. Op die manier hebben jullie allebei een vertrouwenspersoon, iemand die opkomt voor jullie eigen belang. Jouw zaak wordt dan door jouw advocaat zo goed mogelijk behartigd, zodat de uitkomst zoveel mogelijk in jouw voordeel is en zoveel mogelijk aansluit bij jouw eigen wensen. Jouw belang staat dan voor jouw echtscheidingsadvocaat altijd voorop, deze zal de belangen van jouw ex-partner niet meenemen in de overweging.

Deskundig, betrokken en persoonlijk

Het zal voor zich spreken dat het hele proces van een scheiding een verdrietige gebeurtenis is, het is een groot moment in jouw leven. Je wilt dan ook geen echtscheidingsadvocaat hebben die het behandelt als het zoveelste geval. Natuurlijk is het voor advocaten iets dat zij met regelmaat tegenkomen, voor hen is het behandelen van scheidingen bijna een dagelijkse bezigheid. Maar voor jou is het dat niet en je wilt dan waarschijnlijk ook graag dat dit niet zo behandeld wordt. Je wilt niet alleen dat jouw jurist deskundig is, maar ook dat deze bij jou betrokken is en persoonlijke aandacht voor jou heeft. Waar vind je nu een dergelijke echtscheidingsadvocaat? Als je in het midden van het land woont, is het aan te raden om dan te kiezen voor Advocatenkantoor Delawi. Deze advocate is gevestigd in Amersfoort en is gespecialiseerd in familierecht. Zij adviseert jou of jullie in alle stappen die er genomen moeten worden, zodat het tot een goede uitkomst kan komen. Op AdvocatenkantoorDelawi.nl kun je lezen over alles wat zij in een dergelijke situatie voor jou of jullie kan betekenen. Zoek jij een deskundige en betrokken echtscheidingsadvocaat die een persoonlijke benadering nastreeft, dan is Advocatenkantoor Delawi dus een goede keus!


Comments are closed.